تولید "استخوان نیمهزنده" برای درمان ضایعات استخوانی
رییس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از پروژه تحقیقانی دانشگاه در زمینه "ساخت استخوان نیمهزنده" برای درمان ضایعات استخوانی در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی خبر داد.
رییس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از پروژه تحقیقانی دانشگاه در زمینه "ساخت استخوان نیمهزنده" برای درمان ضایعات استخوانی در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی خبر داد.
دکتر آرش خجسته، دانشیار گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی و گروه مهندسی بافت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با ایسنا،این دانشکده را دروازه ورود دانشگاه به دانشگاههای نسل سوم عنوان کرد و گفت: طی یک دهه گذشته پیشرفت تکنولوژی و صنعت منجر به ایجاد تحول شگرفی در درمانهای حوزه پزشکی و همچنین پیشرفت و افزایش میزان موفقیت در حوزه درمان شده است.
وی با بیان اینکه متأسفانه آمار تصادفات و در پی آن آسیبهای اساسی استخوانی در کشور ما بسیار بالاست، عنوان کرد: این مساله همواره سه حوزه ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات و جراحی فک و صورت را درگیر میکند، علاوه بر این بسیاری از بیماریهای مادرزادی و متاستازهای سرطانی نیز منجر به آسیب استخوانی میشود که این مساله هزینههای بالایی بر سیستم سلامت کشور تحمیل میکند.
وی در این رابطه به طرح پژوهشی دانشکده با عنوان "ساخت استخوان نیمه زنده" اشاره کرد و گفت: یکی از طرحهای پژوهشی و اهداف درازمدت مرکز که با استقبال وزارت بهداشت نیز روبرو شده، طرح "ساخت استخوان مصنوعی نیمهزنده" است که طی آن با هدف درمان بیماران نیازمند، یک پروژه بزرگ ۶ساله با وزارت بهداشت تعریف شده که مراحل آزمایشگاهی آن با موفقیت و کسب نتایج مطلوب انجام شده و بهزودی وارد مرحله تستهای قبل از بالین میشود.
وی با بیان اینکه امکانات و تجهیزات فعلی کشور تنها پاسخگوی ضایعات استخوانی کوچک است، عنوان کرد: برای درمان ضایعه و نقص بزرگ حتماً باید قسمتی از استخوان خود فرد را برداشته و به قسمت دچار ضایعه شده پیوند بزنیم، طبیعتاً هزینه و زمان بستری این پروسه بسیار بالا بوده و علاوه بر این بار اقتصادی بالایی به سیستم اقتصاد سلامت کشور تحمیل میکند، بنابراین تولید استخوانی که در ضایعات بزرگ استخوانی نیاز ما را از پیوند استخوان اتوژن یا درونزاد برطرف کند، قدم بسیار بزرگی محسوب شده و همین امر اهمیت طرح "ساخت استخوان نیمهزنده" و حمایت ویژه از آن را دوچندان میکند.
دکتر خجسته با بیان اینکه در بسیاری از علوم نوین پزشکی در حال حاضر زیرساخت حداقلی و نیروی انسانی متخصص در داخل کشور داریم، اظهار کرد: با این حال برای دستیابی به یک نتیجه درمانی ایدهآل نیازمند گسترش زیرساختهای فیزیکی و تأمین منابع مالی لازم هستیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه درمانهای نوین یا مرز دانشی و دستیابی به نتایج مطلوب نیازمند حمایتهای مالی و زیرساختهای فیزیکی گسترده است، عنوان کرد: امروزه اکثر دانشگاهها و مراکز درمانی معتبر دنیا اقدام به راهاندازی مؤسسات طب بازساختی کردهاند که طی آن بیمار مانند پزشکی شخصیمحور و ژندرمانی با فاز جدیدی از ارائه خدمت روبهرو میشود.
منبع: ایسنا