کتاب دانستنی های ضروری درباره سیگنالینگ سلولی منتشر شد.
کتاب دانستنی های ضروری درباره سیگنالینگ سلولی تالیف دکتر سمیرا محمدی یگانه و همکاران توسط انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال ۱۳۹۸ به چاپ رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این کتاب توسط دکتر سمیرا محمدی یگانه عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شبنم جی بوئی دانشجوی دکترای تخصصی پزشکی مولکولی و هانیه رضایی دانشجوی دکترای تخصصی بیوتکنولوژی پزشکی دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تالیف درآمده است.
در این کتاب که نتیجه مطالعه گسترده، سالها تجربه و تدریس مولفان این حوزه و بازخورد نیازهای دانشجویان حیطه زیست شناسی است، سعی شده تا مسیرهای مختلف سلولی در حد امکان به تفصیل مورد بررسی قرار گیرد.
مطالعه و تحقیق درزمینه سیگنالینگ سلولی یکی از ارکان اساسی مطالعات سلولی و مولکولی به ویژه در حیطه زیست فناوری به شمار می رود. در واقع سلول های موجود در بافت ها و اندام های بدن از طریق ارسال ودریافت سیگنال ها با هم ارتباط برقرار می کنند و این سیگنال ها می تواند از محیط اطراف یا از سایر سلول ها ایجاد شده باشد.
در جریان این سیگنال ها مولکول های لیگاند و رسپتور ایفای نقش می کنند و تنها سلول هایی که دارای رسپتورهای مناسب در سطح یا داخل خود باشند می توانند نسبت به واکنش های القایی توسط لیگاندها پاسخ دهند.
این مجموعه ضمن مرور بر سیگنالینگ های مختلف درسلول، دانش پایه را برای دانشجویان رشته زیست شناسی، زیست فناوری و پزشکی مولکولی فراهم کرده است و مطالعه آن برای دانشجویان،اساتید، محققان و علاقمندان به این شاخه اساسی از علم مثمرثمر و راهگشا است.
کتاب مذکور دارای ۱۳۰ صفحه و ۹ فصل است که با تعاریف اولیه از پیام رسانی سلولی وتاریخچه آن شروع شده است و پس از توضیح درمورد مسیرهای سیگنالینگ مهمی همچون سیگنالینگ پروتئین ها G، پروتئین کینازها، تیروزین کینازها و فسفاتازها، انسولین و هورمونها ادامه می یابد. درنهایت چرخه سلولی و مسیرهای سیگنالینگ دخیل در شیمی درمانی مطرح شده و با مبحث آپوپتوز سلولی پایان می پذیرد.
علاقمندان برای تهیه کتاب می توانند به انتشارات دانشگاه واقع در ولنجک- جنب بیمارستان طالقانی- قبل از درب ورودی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فروشگاه و انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مراجعه کرده یا با شماره تلفن ۲۲۴۳۷۸۸۳ برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرند.
منبع: سایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی
لینک خبر:
https://www.sbmu.ac.ir/index.jsp?siteid=518&fkeyid=&siteid=518&pageid=45170&newsview=85359