اولین جلسه شورای راهبردی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی 2
اولین جلسه شورای راهبردی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی روز دوشنبه 13 دیماه سال 1395 در دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با ریاست جناب آقای دکتر پیوندی – ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی- از ساعت 11 الی 13 برگزار گردید.
حاضران در این جلسه عبارت بودند از :
آقای دکتر صدوقی (معاونت آموزشی دانشگاه)
آقای دکتر زرقی (معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه)
آقای دکتر پیروی (رئیس مرکز تحقیقات نانو تکنولوژی و مهندسی بافت)
خانم دکتر جرجانی (رئیس دانشکده پزشکی)
آقای دکتر اقبال (رئیس دانشکده پزشکی)
آقای دکتر وحیدی (رئیس دانشکده دندانپزشکی)
آقای دکتر شریفی (رئیس و دبیر گروه مشاوران ریاست دانشگاه)
آقای دکتر خجسته (رئیس دانشکده فناوری های نوین پزشکی)
در این جلسه جناب آقای دکتر خجسته-ريیس دانشکده فناوریهای نوین پزشکی- در ابتدا ساختار دانشکده، پیشرفتهای بدست آمده توسط دانشکده، آمار تعداد دانشجویان رشته های مرتبط با دانشکده و دانشجویان این رشته ها (مهندسی بافت و سلولی کاربردی، زیست فناوری، پزشکی مولکولی)، اساتید رشته های مربوطه و اعضای هیأت علمی و همچنین کادر نیروی انسانی و مراکز تحقیقاتی نانو تکنولوژی و مهندسی بافت ، علوم سلولی مولکولی دانشکده را معرفی کردند.
ایشان ضمن اشاره به تفاهم نامه با دانشکده پزشکی و تقدیر از سرکار خانم دکتر جرجانی مبنی بر انتقال گروه زیست فن آوری پزشکی به دانشکده فن آوری های نوین پزشکی یاد آوری کردند که هدف نهایی همه دانشکده ها ارتقای جایگاه دانشگاه می باشد.از همین سو شایسته است که در جهت انتقال سایر رشته های بین رشته ای همانند رشته نانو فن آوری در پزشکی یا اطلاعات پزشکی نیز برنامه ریزی و تدبیر لازم انجام شود.
دانشکده در حال حاضر از به دلیل محدودیت فضا،از آزمایشگاه مراکز تحقیقاتی وابسته آن استفاده می نماید که به علت عدم اختصاص بودجه مناسب در جهت حفظ، نگهداری و یا تعمیر وسایل موجود دچار استهلاک فرسایشی شده است.
دکتر خجسته در ادامه خاطر نشان نمود که حدود 45% به نیروی انسانی دانشکده در 9 ماه گذشته اضافه شده اند و با برقراری نظم مالی و ساختار اداری، تمامی اسناد مالی دانشکده بر اساس قوانین معاونت توسعه و پشتیبانی دانشگاه می باشد.
ریاست دانشکده فناوری های نوین پزشکی با طرح موضوع ایجاد تعامل و امضای تفاهم نامه با سازمانهای خارج از دانشگاه از جمله مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و شرکت بن یاخته به عنوان راهکاری جهت بهبود شرایط آموزش عملی دانشجویان ذکر نمود.
در حوزه تحقیقات و فن آوری، دانشکده افق رشد ۲۵ درصدی برای هر هیات علمی را سر لوحه خود قرار داده است. در همین راستا با حمایت همه جانبه معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه، شورای پژوهشی دانشکده شکل گرفت و ۲۳ طرح تصویب شده در این راستا را دانشگاه ارسال کرد. رصد مدیریت محترم پژوهشی دانشگاه حاکی از رشد ۲۰۰ درصدی دانشکده دارد .
دانشکده فن آوری نوین یکی از افق های خود را حرکت در جهت دانشگاههای نسل سوم قرار داده است. تصویب مرکز رشد طب بازساختی یک زیر ساخت مناسب را جهت این امر فراهم نموده است.
به همین دلیل شعار دانشکده : هر هیات علمی مساوی است با یک محصول دانش بنیان قرار داده شد.
دکتر خجسته در ادامه معرفی، گسترش فضاهای فیزیکی دانشکده فناوری های نوین پزشکی اشاره به اضافه شدن ۱۲۰ متر از فضای بیمارستان طالقانی به فضای دانشکده و همچنین تهیه اتاق تمیز قابل حمل جهت ارتباط مناسب با بخش های بالینی آزمایشگاه تخمیر مرکز تحقیقات نانو، راه اندازی چاپگر ۳ بعدی ، ساخت بیوراکتور استخوانی، جذب گرنت از نیماد، ساخت سیستم هایی برای میکروفلوییدیک ، از اقدامات زیر ساختی جدید دانشکده در این حوزه یاد کرد.
از مزایای دانشکده فن آوری های نوین پزشکی می توان به امکان به کار گیری نیروهای نخبه وزارت علوم در جهت تسهیل ارتباط صنعت با سلامت جامعه نام برد.
دکتر خجسته مهمترین نقطه ضعف دانشکده را عدم دسترسی به تسهیلات آزمایشگاه مجهز(رفرانس) و همچنین عدم امکان جذب هیات علمی با توجه به نوپا بودن دانشکده اعلام کردند.
دکتر افشین زرقی معاونت تحقیقات و فن آوری دانشکده ، در ادامه به ماهیت پژوهشی و فن آوری دانشکده اشاره کردند و براین امر تاکید نمودند که دانشکده فن آوری می تواند به عنوان دانشکده نسل سوم دانشگاه مطرح شود.
دکتر صدوقی معاونت محترم آموزشی بر عدم گسترش نیروی انسانی و دانشجویی دانشکده بخصوص در سطح کارشناسی ارشد تاکید نمودند.
سر کار خانم دکتر جرجانی رییس محترم دانشکده پزشکی ، به لزوم بازنگری کامل اهداف و چشم انداز دانشکده اشاره نمودند.
آقای دکتر وحیدی امکان برگشت به عقب برای دانشکده را منتفی دانسته و بر تعریف واحد دانشکده از دیدگاه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید نمودند.
آقای دکتر پیروی ، پیشنهاد تشکیل کمیته ای برای نوشتن اساس نامه و برنامه استراتژیک دانشکده را ارائه نمودند.
آقای دکتر اقبال بر لزوم حمایت همه جانبه از دانشکده فن آوری به عنوان یک دانشکده نوپا که مشکلات خود را با دانشکده های قدیمی تر در میان گذاشته است، تاکید نمودند. همچنین پیشنهاد دادند اعضای کمیته شامل دکتر خجسته، دکتر شریفی و دکتر پیروی باشند.
آقای دکتر کاظم شریفی ، بر لزوم بازنگری کوریکولوم آموزش دکتری تخصصی تاکید نمودند و این پیشنهاد را دادند که شاید دانشده فن آوری نوین بهترین محل جهت ارتقای سطح آموزش دکتری تخصصی و تحول آموزشی در این امر باشد.
در انتهای جلسه دکتر پیوندی ریاست محترم دانشگاه به اهمیت فن آوری های نوین در در پیشرفت علم و فن آوری در دانشگاه و همچنین لزوم وجود رشته های بین رشته ای برای نزدیک تر نمودن علوم بالینی و علوم پایه تاکید نمودند. ریاست دانشگاه، کمک سایر دانشکده ها و استفاده از زیرساخت های مشترک دانشکده های دیگر در جهت پیشرفت دانشکده فن آوری را یادآور شدند . همچنین ایشان مطابق با پیشنهاد دکتر پیروی به دکتر خجسته و دکتر شریفی تهیه پیش نویس اساس نامه دانشکده را در طی ۶-۸ هفته آینده ابلاغ فرمودند.