• تاریخ انتشار : 1402/06/08 - 12:30
  • بازدید : 262
  • تعداد بازدید : 246
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کاربرد مهندسی بافت در صنایع غذایی

کتاب کاربرد مهندسی بافت در صنایع غذایی به همت آقای علی اسماعیلی و با راهنمایی های آقای دکتر سعید حیدری کشل و تلاش دیگر همکاران به رشته تحریر درآمده است.

آقای علی اسماعیلی در این خصوص بیان داشتند:

فناوری­های مهندسی بافت حیطه گسترده­ای از علم بیولوژی را به خود اختصاص داده و علاوه بر کاربردهای کلاسیک آن که تولید بافت­ها و ارگان­های بدن در شرایط برون­تنی است در دیگر زمینه­ها نیز موثر و کارا نشان داده است. مدل سازی برون­تنی بافت/اندام­های بدن، انتقال دارو، فهم مکانیسم و درمان بیماری­ها و قسط علی هذا از دیگر کاربرد­های مهندسی بافت است. به نظر می­رسد بهره­گیری از اصول کلی مهندسی بافت در تولید مواد غذایی در حل مشکلات مربوط به این زمینه نیز موثر واقع شود. در آینده بشریت با مشکل تامین غذا برای جمعیت روبه رشد خود مواجه بوده و روش­های فعلی تولید مواد غذایی بازدهی لازم برای تامین این نیازها را ندارند. علاوه بر این روش­های فعلی مشکلات زیست محیطی فراوانی داشته و اگر برای تامین نیازهای غذایی آینده بشریت مورد استفاده قرار گیرد به شدت بر سلامت جوامع تاثیر گذار خواهد بود. احتمال داده می­شود بهره­گیری از روش­های مهندسی بافت برای تولید مواد غذایی مخصوصا گوشت بتواند بر این چالش غلبه کند. اصول کلی مهندسی بافت مواد غذایی مشابه با همان اصولی هست که در تولید بافت و ارگان­های بدن مورد استفاده قرار می­گیرد. البته با توجه به اینکه تولید گوشت­های آزمایشگاهی باید در مقیاس صنعتی انجام شود چالش­های مربوط به تولید انبوه جز موانع اصلی پیشرفت این زمینه است. علاوه بر این چالش، مشکلات مربوط به استخراج، تولید و کشت سلول­ها، انتخاب مواد مناسب برای کشت سلول­ها، پذیرش اجتماعی این محصول و از این دست مسائل از مشکلات دیگر مربوط به گوشت­های آزمایشگاهی هستند. البته با وجود تمام موانع گفته شده پیشرفت­های فراوانی نیز در این زمینه انجام شده است. کتاب حاضر در مورد مهندسی بافت غذا، اصول کلی تولید گوشت­های آزمایشگاهی، روش­های مختلف تولید، تکنولوژی­های نوین مورد استفاده، ارزیابی روش­های خطر و همچنین در مورد مزایا و معایب سیستم­های فعلی تولید گوشت و چالش­های پیش رو پرداخته است. همچنین کتاب حاضر به عنوان اولین کتاب فارسی در حیطه موضوعی اصول کلی و روش­های تولید گوشت­های آزمایشگاهی محسوب می­شود که به رشته تحریر درآمده است.

در انتها لازم میدانم از زحمات جناب آقای دکتر حیدری که راهنمایی های ارزنده و راه گشایی در این زمینه داشتند و همچنین بقیه همکاران نهایت تشکر و قدردانی را داشته باشم.

 

  • گروه خبری : اخبار آموزشی
  • کد خبر : 130971
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست